Nederland is klaar voor zonnepanelen!

Als het aan de overheid ligt zal er in 2020 door omstreeks 400.000 huishoudens gebruik worden gemaakt van een zonnepaneelsysteem de overheid heeft hiervoor zowel voor de consumenten markt alsook voor de zakelijke markt diverse regelingen voor getroffen.

Er zijn verschillende soorten en verschillende afmetingen van zonnepanelen, zo werkt het ene paneel beter bij diffuus licht en het ander weer beter bij directe lichtinstraling. Hoe dan ook komt er bij het plaatsen van een PV-installatie meer kijken dan alleen maar het monteren van de zonnepanelen op uw dak. Veelal zal uw meterkast aangepast moeten worden om de opgewekte energie van uw zonnepanelen terug te leveren aan het elektriciteitsnetwerk. Op deze manier kunt u de opgewekte energie van de zomermaanden zorgeloos in de wintermaanden benutten, hierdoor kunt u geheel zelfvoorzienend worden in uw energieverbruik.

Naast de zonnepanelen is er nog een omvormer nodig welke zorg draagt voor het omzetten van de opgewekte stroom, gelijkstroom, naar wisselstroom zodat u het in uw huishouden kunt gebruiken. De omvormer is de achilleshiel in elk zonnepaneelsysteem, daarom is het zaak de juiste omvormer te kiezen zodat u uw zonnepaneelsysteem zo snel mogelijk kunt terug verdienen.

De medewerkers van Solar2020 kunnen u meer vertellen over deze boeiende materie.

Start met besparen, start met Zonnepanelen!